www.dorifoto.hu loading...
Megpróbáltam összeszedni azokat a kérdéseket, amiket általában kérdeznek tőlem 1-1 fotózás előtt, így talán mindenki könnyebben választ kaphat a kérdéseire.

Természetesen további kérdések esetén szívesen válaszolok akár telefonon, akár e-mail-en keresztül.:)

Újszülött-, baba-, gyermek- vagy családi fotózás esetén felmerülő kérdések...

Hol történik a fotózás?

A fotózások budapesti /X. kerület/ műtermemben történnek. Újszülött babák esetében esetleg történhet saját környezetben is mobil műteremmel, bár a megszokott, hogy hozzám jönnek a babákkal, hisz a műtermemben minden megtalálható fotózási kelléket, kiegészítő tudunk használni, valamint a nap bármely szakaszában rendelkezésünkre állnak a megfelelő fények is, így inkább ezt a megoldást szoktam javasolni. Műtermemben lehetőséget biztosítok kényelmesen ellátni a babákat.

Mikor érdemes újszülött valamint nagyobb babákat, gyermekeket fotózni?

Bármikor!!! :) Minden kornak megvan a maga szépsége. Újszülöttek esetében /lehetőség szerint a baba 14 napos koráig/ nagyon meghitt, aranyos, gyönyörű képeket lehet készíteni. Mivel nagy nyugalomra van szükségük a babáknak, így ilyenkor sok-sok alvós képet készítek. Nagyon sok közeli kép készül, apró részletekkel, összebújva anyukával, apukával, testvérrel, testvérekkel. Két gyermekes anyukaként tudom, hogy ez a különleges, nyugodtabb időszak sajnos nagyon gyorsan elmúlik... Kicsit később, pár hónaposan már változatosabb képeket is lehet készíteni, ilyenkor már sokat mosolyognak, többet vannak ébren. A következő időszak, amelynek megvan a varázsa, mikor már ülni tudnak a babák, majd mikor már menni tudnak és szaladhatunk utánuk.:) Mikor már rengeteget lehet velük játszani, bohóckodni... Tehát minden időszak más és más, minden időszak gyönyörű, és minden időszakban csodálatos képeket lehet készíteni róluk.

A nap mely időszaka a legalkalmasabb a képeket elkészítésére?

Minden gyermek más időszakban pihen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a délelőtti órákban kipihentebbek a gyermekek, így általában ez az időszak a legmegfelelőbb a fotózásra, de természetesen alkalmazkodom a picikhez. Amennyiben a fotózás közben elfárad a baba, úgy lehetősége van picit pihenni, enni, türelmesen kivárom a megfelelő pillanatot.:)

Mennyi ideig tart az újszülött-, baba-, gyermek-, családi fotózás?

Ez sok mindentől függ... Mindenki ki tudja választani a számára megfelelő csomagot, hány darab képet szeretne. Az árak menüpont alatt minden csomagnál feltüntettem egy hozzávetőleges időt. Pici és nagyobb babák esetében is előre kiszámíthatatlan a fotózás pontos időtartama, hisz lehet, hogy fáradtabb, nyűgösebb a baba/gyermek. Ilyenkor mindenre hagyok időt. Így minden fotózás, minden baba esetében más és más. Érdemes inkább több időt rászánni, hogy ne kelljen kapkodni. Anyukák esetében javasolni szoktam a profi sminket, ami egy tökéletes fotó esetén nagyon fontos. Így ez esetben, ha erre közvetlen a fotózás előtt kerül sor, az ehhez szükséges időt még rá kell számolni. Ez kb. 30-40 percet jelent. Amennyiben szükség van rá, sminkest tudok biztosítani, melynek külön költsége van. Erről telefonon vagy e-mailben tudok felvilágosítást adni.

Milyen ruhákat készítsek elő?

Pici babáknál véleményem szerint a legmeghittebb képek meztelenül, különböző kiegészítőkkel, esetleg pelusban készülnek, de természetesen készülhetnek kis ruhás képek. Érdemes több ruhát előkészíteni, bár mivel sokat alszanak nem nagyon érdemes Őket sokszor átöltöztetni. Nagyobb babák, gyermekek esetén nyugodtan előkerülhetnek a kedvenc ruhák, lehetnek változatosabb öltözékek, sportosabb, egyszerűbb, kislányosabb, különböző kiegészítők, kalapok, tehát bármi, amiben szívesen látjuk a gyermekünket.:) Családi képekhez ajánlott a fehér ruházat a szülőknek is, valamint nagyon fontos, hogy a színek harmonizáljanak egymással.

Hogyan és mikor kapom meg a képeket?

Úgy gondolom a legfontosabb, hogy az általad szépnek talált képek jussanak el hozzád, ezért lehetőséged van nyugodtan, nem fél óra alatt kiválogatni a megfelelő képeket. A fotózás után 2 héten belül minden, a fotózáson készült, már szerkesztett, igazított kép felkerül az weboldalamra /saját képeim menüpont/, amit kizárólag Te tudsz megnézni egy előzőlegesen elküldött belépési kód segítségével, melyet e-mailben fogsz megkapni. Itt nyugodtan, átgondolva /1 hét/, ki tudod választani a csomagodnak megfelelő számú képet, amit a rendszer automatikusan elküld nekem. Ezután az általad kiválasztott képeket alaposan retusálom /nem csak színigazítás, hanem komplett retusálás!/, majd 5-8 napon belül a kiválasztott képeket DVD-re írva, valamint 10X15-ös papírkép formájában adom át Neked.

Családi- vagy gyermek fotózás alkalmával kell-e külön fizetnem gyermekenként?

Nem! Családi- vagy gyermek /testvérek/ fotózásnál minden csomag esetén lehetőség van több gyermek fotózására. Ez külön költséget nem jelent!

Kismama fotózás esetén felmerülő kérdések...

Hol történik a kismama fotózás?

A kismama fotózás történhet budapesti műtermemben, vagy saját otthoni környezetben mobil műteremmel. Nem minden kismama teheti meg, hogy nagy pocakkal utazgat, így nekik adott a lehetőség, hogy házhoz menjek, és ott készítsük el a képeket.

Mikor érdemes pocakos képeket készíteni?

Mint ahogy a gyerekeknél, a babavárásnál is minden időszaknak megvan a szépsége. Én úgy gondolom, kismama fotózáshoz a legalkalmasabb időszak a 7-8. hónap. Ilyenkor már szép nagy a pocak, a kismama még könnyedén mozog, sugárzik a boldogságtól. :) Természetesen ez minden időszakra igaz, de ebben az időszakban még szívesen állnak a fényképezőgép elé a kismamák akár ruhában,akár fehérneműben.:)

Mennyi ideig tart a fotózás?

A kismama fotózás kb. 3 órát vesz igénybe. Ez idő alatt több átöltözésre és különböző képek megkomponálására van lehetőségünk. Ajánlott a profi smink, mely egy gyönyörű kép esetében úgy gondolom elengedhetetlen. Amennyiben szükség van rá, sminkest tudok biztosítani, melynek külön költsége van. Erről telefonon vagy e-mailben tudok felvilágosítást adni.

Milyen ruhákat készítsek elő?

Bármi jöhet, amiben jól érzed magad. Legyen az színes, egyszerű, fehérnemű, esetleg 1-1 szexisebb, merészebb darab.;) Érdemes kiscipőt, kisruhát előkészíteni. Esetleg néhány kép erejéig apukát is készítsd elő.:) A ruhákkal kapcsolatban a fotózás előtt telefonon érdemes egyeztetni...

Hogyan és mikor kapom meg a képeket?

Úgy gondolom a legfontosabb, hogy az általad szépnek talált képek jussanak el hozzád, ezért lehetőséged van nyugodtan, nem fél óra alatt kiválogatni a megfelelő képeket. A fotózás után 2 héten belül minden, a fotózáson készült, már szerkesztett, igazított kép felkerül az weboldalamra /saját képeim menüpont/, amit kizárólag Te tudsz megnézni egy előzőlegesen elküldött belépési kód segítségével, melyet e-mailben fogsz megkapni. Itt nyugodtan, átgondolva /1 hét/, ki tudod választani a Neked tetsző, a csomagnak megfelelő számú képet, amit a rendszer automatikusan elküld nekem. Ezután az általad kiválasztott képeket alaposan retusálom /nem csak színigazítás, hanem komplett retusálás!/, majd 5-8 napon belül a kiválasztott képeket DVD-re írva, valamint 10X15-ös papírkép formájában adom át Neked.

Portré-, modellfotózás esetén felmerülő kérdések...

Egy sorozat elkészítése nagyon sokoldalú lehet, így általánosítva nem tudok erre vonatkozó információkat írni. Sokan keresnek meg azzal, hogy szeretnének szép képeket magukról, vagy esetleg /ami a megszokottabb/, hogy szeretnék a párjukat meglepni egy szexis sorozattal.:) Minden megoldható, de előtte telefonon vagy e-mailben egyeztetni, pontosítani kell az elképzeléseket. Amit kiemelnék, hogy az ilyen típusú képek esetében elengedhetetlen a profi smink. Ehhez tudok segítséget nyújtani, melynek külön költsége van.

Amennyiben ilyen típusú képeket szeretnél készítetni, akár magadnak, akár meglepni a párodat egy kicsit „merészebb” sorozattal, úgy erre vonatkozó kisebb információkat megtalálsz az árak menüpont alatt, és hívj nyugodtan.;)